DEPARTMENT OF FOOD SCIENCES

News Archive

Bengkel Research Roadmap DS51/52 Jabatan Sains Makanan

BENGKEL RESEARCH ROADMAP DS51/52 JSMn telah diadakan pada 28 Jun 2024 di Fakulti Sains dan Teknologi UKM. Terima kasih diucapkan kepada Prof Ts. Dr Mohamad

Program Bual Bicara Jabatan Sains Makanan Siri 1/2024

Program Bual Bicara Jabatan Sains Makanan Siri 1/2024 telah diadakan secara hibrid pada 25 Jun 2024 (Selasa) di Dewan Persidangan Fakulti Sains dan Teknologi, UKM

Pertandingan Inovasi Pembangunan Produk Makanan 2024

Telah berlangsung Pertandingan Inovasi Pembangunan Produk Makanan 2024 dengan tema “Ecoeats: Cultivating Green Gastronomy through Sustainable Innovations” pada Tarikh: 12 Jun 2024 (Rabu) Masa: 9.00

KESAMAP Annual Dinner 2024

KESAMAP Annual Dinner telah berlangsung pada 31 Mei 2024 di Cempaka Hall, Hotel Tenera, Bangi bagi meraikan pelajar-pelajar tahun tiga Program Sains Makanan yang akan

Seminar Perkongsian: Senior-Junior Latihan Industri

‘Seminar Perkongsian: Senior-Junior Latihan Industri’ was successfully conducted on 12th June 2024 (Sunday) via Ms Teams. Speaker: Ms Tan Hui Kiang, Executive, Quality Assurance, Mamee

Perjumpaan Mentor Mentee Jabatan Sains Makanan

Telah berlangsung sesi Perjumpaan Mentor Mentee JSMn pada 26 April2024 di Dewan Persidangan FST UKM. Semoga usaha ini dapat merapatkan lagi hubungan di Antara mentor

Majlis Jamuan Hari Raya dan Penghargaan Jabatan Sains Makanan, UKM

Majlis Jamuan Hari Raya dan Penghargaan Jabatan Sains Makanan, UKM telah berlangsung pada 18/4/2024 di Loji Pandu UKM bagi memeriahkan Hari Raya Aidilfitri dan meraikan

Penubuhan Syarikat Pemula / Terbitan Geliga Heritage Sdn. Bhd.

Ucapan tahniah kepada Prof Madya Ts. Dr. Mohd Shazrul Fazry Sa’ariwijaya di atas penubuhan Syarikat Pemula / Terbitan Geliga Heritage Sdn. Bhd. di bawah Program

Pengiktirafan Projek Penyelidikan Gegar Gamat Pemacu Perubahan (GGPP) UKM

Tahniah diucapkan kepada Prof Madya Ts. Dr. Lim Seng Joe atas pengiktirafan Projek Penyelidikan Gegar Gamat Pemacu Perubahan (GGPP) UKM dengan Penarafan 3 Bintang untuk

Pengiktirafan Kumpulan Penyelidikan Makanan Fungsian sebagai Kumpulan Penyelidikan Universiti (KPU)

Tahniah diucapkan kepada Kumpulan Penyelidikan Makanan Fungsian yang diketuai oleh Prof Ts. Dr. Wan Aida⁩ Wan Mustapha kerana telah diiktiraf sebagai Kumpulan Penyelidikan Universiti (KPU),