News Archive
Majlis Apresiasi Kakitangan Jabatan Sains Makanan
Majlis Apresiasi Kakitangan Jabatan Sains Makanan telah diadakan pada 14 Julai 2022 di Persada FST bagi meraikan kakitangan yang telah dan akan bersara serta kakitangan …
Ucapan Tahniah
Tahniah diucapkan kepada Prof Madya Dr Ma’aruf Abd Ghani di atas tawaran kenaikan pangkat Professor VK7 di Universiti Malaysia Terengganu berkuatkuasa pada 20 Julai 2022. …
Sci-Fair FLARE FST 2022
Tahniah diucapkan kepada Kelab Sains Makanan (KESAMAP) di atas kemenangan dalam Sci-Fair FLARE FST 2022. Naib Johan – Pembentang BI Terbaik – Nieshanthinie A/P Sandrakumaran …
Ucapan tahniah
Tahniah diucapkan kepada Prof Madya Dr Lim Seng Joe atas kejayaan memperolehi Skim Geran Penyelidikan Pembangunan Prototaip (PRGS) tahun 2022.
New Food Product Innovation Competition 2022!
New Food Product Innovation Competition 2022! Telah berlangsungnya Pertandingan Inovasi Produk Makanan Baru bagi kursus STKM3113 Pembangunan Produk Makanan pada 29 Jun 2022 (Rabu) di …
Training of the Trainer (ToT) Sijil Professional STPC5002 Jangka Hayat Produk Makanan
Latihan tenaga pengajar Sijil Professional STPC5002 Jangka Hayat Produk Makanan telah dijalankan pada 16 & 23 Jun 2022 di Fakulti Sains dan Teknologi, UKM. Latihan …
Bengkel Penerbitan Jurnal Jabatan Sains Makanan Bil 1/2022
Sekitar Bengkel Penerbitan Jurnal Jabatan Sains Makanan Bil 1/2022. Bengkel ini telah dijalankan pada 21 & 22 Jun 2022 di Bilik Aktif, Bangunan Kedekanan FST …
Ucapan tahniah
Tahniah diucapkan kepada Prof Madya Dr Lim Seng Joe dan pelajar siswazah seliaan beliau, Wong Li Yin, beliau atas kejayaan memenangi Best Oral Presenter di …
Bengkel Penyediaan Tesis STKM3946 Latihan Ilmiah II
Bengkel Penyediaan Tesis STKM3946 Latihan Ilmiah II telah diadakan pada 14 Jun 2022 secara dalam talian bagi mempersiapkan dan membantu pelajar Program Sains Makanan dalam …
Penerbitan Popular JSMn
Perkongsian oleh Dr Zalifah Mohd Kasim di New Straits Times bertajuk “Boss, please make it ‘kurang garam’ ah. I have high BP lah”. Perkongsian penuh …